Loading...
Integratie Endinet 2018-02-18T14:00:07+00:00

Project Description

Project.

Het project Integratie Endinet omvat de realisatie van de overname van de netbeheerder Endinet door de netbeheerder Enexis. De overname omvat personeel, middelen en gegevens. Om de overgang te realiseren zijn binnen het project verschillende deelprojecten opgericht; HR, Facilitair management, business (Klant en Markt, Infra services, Asset management, Finance en Inkoop) en ICT. Uitgangspunt van de integratie is dat processen en systemen van Enexis leidend zijn, hierdoor ligt de impact van de integratie met name op het gebied van HR (overgang personeel) en ICT (migratie van gegevens). Doordat de integratie impact heeft op alle bedrijfsonderdelen en systemen en dat de integratiedatum is vastgesteld op uiterlijk 1 januari 2017, is de complexiteit van dit project hoog.

Rolbeschrijving.

BluPoint. vervult binnen dit project de rol van ICT project manager. Doordat het resultaat een volledige integratie dient te zijn, is er op bijna alle systemen (Front end, Back end en Geografisch) van Endinet en Enexis impact en zijn zij daarmee binnen scope van het ICT deelproject. Daarnaast valt de ontmanteling van het Endinet ICT landschap ook binnen scope van het ICT deelproject.

Resultaat.

Project loopt op dit moment op planning met een datum van volledige integratie op 1 januari 2017 en een nazorg periode tot eind maart 2017.