Ervaring 2019-03-08T12:08:15+00:00

Veruit het beste bewijs is ons succesvol trackrecord.

Ruim een decennia na de oprichting heeft BluPoint zich als een professioneel change management bureau gevestigd. Onze dienstverlening richt zich op (strategische) verandertrajecten met significante impact op de organisatie. Zoals business transformaties, business redesign & improvement, fusies/overnames. Onze trackrecord en langdurige klantrelaties zijn hier getuige van.

Onze consultants hebben zeer ruime werk- en projectervaring. Dit varieert van mensen met een gedegen IT achtergrond tot ervaren programma- & projectmanagers die opereren op het grensvlak van business en IT. Deze ervaring is opgedaan binnen grote internationale consultancy bureaus en in verschillende sectoren.

Hieronder enkele voorbeelden van onze dienstverlening.

Ons werk.

Vernieuwen van Klantprocessen.

Een van de grootste pensioenuitvoerders ter wereld wil haar klantprocessen voor 3 grote pensioenfondsen vernieuwen en de pensioenadministratie borgen in een toekomst vaste applicatie en daarmee oude technologie uit faseren.

Lees meer

Optimalisatie van Prijsprocessen.

Deze wereldwijd opererende retailer heeft de wens om hun prijsprocessen niet alleen efficiënter en minder foutgevoelig te maken maar ook om met hun prijzen en kortingen beter aan te sluiten bij de lokale prijsgevoeligheid van de klant.

Lees meer

Aanbesteding en grootschalige uitrol van Energiemeters.

Het doel was om een Europese Aanbesteding voor de installatie van energiemeters af te ronden en de contracten te implementeren. Ofwel, het contracteren van installateurs die tot eind 2020 slimme meters voor de Netbeheerder ophangen bij klanten.

Lees meer

Doorvoeren van Overnames.

Vanwege groeidoelstellingen en positionering in de markt heeft de klant een overname doorgevoerd van een van haar concurrenten. Het doel wat de klant daarmee beoogd is een multi-label strategie tegen gemiddelde lagere kosten door integratie van organisatie, processen & systemen.

Lees meer

Realisatie van één centraal systeem voor markt faciliterende processen.

De aanleiding van het programma is het veranderende energielandschap. Er ontstaan nieuwe duurzame decentrale energievormen. Dit stelt andere eisen aan de infrastructuur en de informatievoorziening van de regionale netbeheerders.

Lees meer

Verandering van werkwijze naar Agile.

Voor de marktleider in de halfgeleiderindustrie voert BluPoint de regie over de verandering van werkwijze naar Agile voor de teams die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van een voor real-time analyse en diagnose tool om de beschikbaarheid van productiemachines van eindklanten te maximaliseren.

Lees meer

Enkele van onze klanten.